UPOZORNĚNÍ: 6. 1. nefixujeme cenu zlata (státní svátek v Rakousku). Pražská prodejna do 11.1. uzavřena – kontaktujte nás na centrále 800 222 800.
Zlato Aukce

AUKCE #02088 - 1966 - Proof - 10 Kčs - Velká Morava

AUKCE

Číslo aukce: #  02088  
Zahájení aukce: 21.01.2013  
Aukce končí:
 
04.02.2013
 
 
Vyvolávací cena: 590,00 Kč  
Dosažená cena: 591,00 Kč
(Nick90847)

 
Cílová cena (kup teď):
 
800,00 Kč
 
 
Minimální příhoz : 1,00 Kč  
Minimální nabídka : 592,00 Kč  
Příhozů: 1  
   


TATO AUKCE JE UKONČENA!



POPIS

Pamětní stříbrná mince v hodnotě 10 Kčs
Autor: Luboš Růžička, Jan Solpera

průměr mince 30 mm
hmotnost 12 g
ryzost Ag 500/1000

rok 1966 provedení proof. - 5000 ks


STAV

Oxidace na okraji. Chybí originál kapsle.

VÍTE, ŽE:

Děti jsou pro rodiče to nejdůležitější, co ve svém životě mají. Každý rodič si přeje, aby jeho dítě bylo stále spokojené. Ať je váš syn teenager nebo už má své vlastní děti, pořád pro něj chcete to nejlepší. Darujte svému synovi jedinečný a originální dárek.

PŘÍHOZY V AUKCI #02088

Zákazník Zadání limitu Dosažená cena
Nick90847 01.02.2013 591,00 Kč


STARŠÍ DRAŽBY TÉTO POLOŽKY

# Ukončena  Vyvolávací cena Dosažená cena
6871  26.02.2017  850,00 Kč 851,00 Kč
2088  04.02.2013  590,00 Kč 591,00 Kč




ČASOPIS MINCE A BANKOVKY
Jediný v Čechách a na Slovensku. Získáte exkluzivně pouze u nás.

Žďákovský most na zlaté minci

5000 Kč 2015

Česká národní banka vydala zlatou minci s motivem Žďákovského obloukového mostu. Nominální hodnota je 5000 Kč. Jedná se o předposlední minci v rámci desetidílného cyklu „Mosty“, kterým ČNB připomíná technicky, architektonicky nebo historicky zajímavé mostní stavby na českém území. Mince je v prodeji od 5. května 2015.

Ždákovský obloukov ý most je neopomenutelnou technickou stavbou s bohatou historií. S mostem, který by spojoval břehy Vltav y u obce Žďákov, bylo počítáno již v roce 1941. Válečný i poválečný vývoj však situaci značně zkomplikovaly a se stavbou se započalo až v roce 1957. Zpřístupněn veřejnosti byl most v roce 1967. „Žďákovský most je jedním z největších jednoobloukových dvoukloubových mostů na světě a samozřejmě největším v naší republice. I z toho důvodu jsem přesvědčen, že do našeho cyklu zlatých mincí patří právem,“ uvedl guvernér ČNB Miroslav Singer.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 4/2015.



Světové investiční mince (13)

Lunární série

Investiční zlato je díky své schopnosti uchovávat vysokou hodnotu v malém objemu oblíbené prakticky po celém světě. Vedle poněkud uniformních slitků je dodáváno také ve formě ražených mincí. V tomto dílu seriálu, který mapuje nejslavnější investiční mince světa, zamíříme opět do Austrálie.

Nejrozšířenější australskou investiční mincí je bezesporu Kangaroo/Nugget, která je dobře známá i v České republice. Není to ale zdaleka jediný titul z produkce mincovny v Perthu. Další celosvětově oblíbené australské mince spojuje název , která se začala razit v roce 1996. Lícní strana s uvedenou nominální hodnotou se nemění a podobně jako u dalších australských mincí patří podobizně britské královny. Naopak rubová strana je každým rokem jiná, tak jako se mění dominantní zvíře čínského zvěrokruhu. Loni tak například mincovna razila koně, letos její mince zdobí koza. zahájila téměř před dvaceti lety zlatou mincí se symbolem krysy.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 3/2015.

PREMIUM. OBCHODNÍ PŘIRÁŽKA K CENĚ MINCÍ


Premium má obdobnou funkci jako poplatky u investičních fondů. Rozhodnete-li se nakoupit ty nejmenší zlaté investiční mince o váze 1/20 nebo 1/10 Oz, počítejte s tím, že navýšení ceny bude na úrovni 20ti procent. S nižším navýšením můžete investiční mince pořídit pouze pokud koupíte mince přímo o váze 1 Oz. Při prodeji těchto mincí se výkupní cena zlata pohybuje pod aktuální cenou zlata. Opět platí, že za drobné mince dostanete míň než za větší.

LONDON FIX


Aktuální světová cena zlata na trhu, tzv. London fix je vyhlašována dvakrát denně nejvýznamnějšími obchodníky se zlatem. Touto cenou se řídí obchody o objemu min. 1000 Oz. Fyzicky alokované zlato ve formě zlatých investičních mincí nebo uzančních zlatých slitků se prodává za cenu mírně vyšší. Náklady na zpracování zlata do podoby investičních mincí a jejich distribuce tvoří navýšení prodejní ceny investiční mince vůči ceně zlata. Toto navýšení zvané premium je různé podle velikosti mincí, které kupujete.

ZLATO.


Zlato. Latinsky Aurum. Pro jednoho chemický prvek, pro jiného talisman pro štěstí, pro jiné koncentrované jmění. Zlato ovlivňovalo osudy lidí a národů, obchod a vývoj peněžního systému od biblických dob, bylo symbolem moci, vzbuzovalo vášně. Příběh posedlosti zlatem začíná magickou, náboženskou a uměleckou rolí zlata, pokračuje ražením mincí a přeměnou na peníze, vrcholí zlatým standardem. Dnes žijeme v době, kdy mnozí přezíravě tvrdí, že zlata se nenají. Není větší omyl. Protože pokud zase přijde doba, kdy bude nedostatek svobody nebo jídla, pak zlato bude jediná měna, která vám je zajistí...

RYZOST INVESTIČNÍHO ZLATA


Zákonem je stanovena minimální ryzost investičního zlata. Mince nebo slitky s nižší, než předepsanou ryzostí nemohou být za investiční zlato ani označovány, ani nemohou být prodávány bez DPH. U mincí je předepsaná ryzost nižší s ohledem na tradiční historické ražby. Moderní investiční zlaté mince mají stejně jako slitky nejvyšší ryzost, t.j. obsahují 99,99 procenta zlata
Zlatemince.cz - Investiční zlato. Zlaté investiční mince. Zlaté investiční slitky. Stříbrné mince. Limitované ražby a medaile Pražské mincovny, České mincovny a Mincovny Kremnica, mince ČNB a NBS. ©2003-2024 Zlaté mince - Numismatika. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování textů a fotografií je bez písemného souhlasu zakázáno.

RESPEKTUJEME VAŠE SOUKROMÍ.

Tyto stránky upravujeme pro vaše individuální požadavky pomocí cookies. Jsou bezpečné, bezplatné a umožňují nám 'ladit' tyto stránky a nabízet ve slevě zboží dle vašich osobních preferencí. K jejich použití je vyžadován váš souhlas. Více podrobností se dozvíte na stránce cookies ...