UPOZORNĚNÍ: Prodejny otevřeny do 28.3. | Během svátků máme až do 2.4. zavřeno. Více na otevírací doba.
AKTUALIZUJTE STRÁNKU: Stiskem kláves F5 obnovíte plný obsah této stránky.
Zlato Mince

Cena stříbra



Čas: 28.03.2024 19:11:28 24.91
$/Oz
ČASTO VÁS ZAJÍMÁ:
Co znamená zkratka Oz? Zkratka Oz značí jednu troyskou unci. Hmotnost jedné troyská unce, častěji psáno jako trojská unce, odpovídá 31,1034768 gramů ryzího stříbra v metrické soustavě. Název pochází od francouzského města Troyes, kde se v ní poprvé obchodovalo již v období středověku. 1 kilogram je 32,15 troyských uncí. Hmotnost troyské unce, se kterou pracuje zlatnický průmysl je tedy vyšší, než je váha 'běžné' anglosaské unce.
Které burzy určují cenu stříbra? Jednou z nejdůležitějších burz, na kterých se obchoduje se stříbrem spolu s dalšími komoditami, je největší futures burza na světě, New York Mercantile Exchange (NYMEX). Cena stříbra v elektronickém obchodování na NYMEXu se průběžně mění během obchodních hodin od neděle do pátku od 0:00 do 23:15 (SEČ). Další důležitá obchodní centra jsou v Tokiu (TOCOM), Curychu (Zurich Gold Pool) a Hongkongu (Hong Kong Mercantile Exchange; HKMEx).
Jaké jsou ceny stříbrných slitků? Přehledné ceny stříbrných slitků všech dostupných gramáží naleznete na ceník slitků... Ceny jsou aktualizovány denně. Údaj o aktualizaci ceny slitků je součástí stránky. Cena stříbrných slitků je vůči burzovní ceně 'virtuálního' zlata navýšena o výrobní a distribuční náklady rafinérií, tzv. premium. Premium je obvykle ve výši jednotek procent a liší se dle gramáže slitku. U menších slitků je větší.
Jaká je sazba daně (DPH) na stříbro? Investiční stříbro není osvobozeno od daně. Stříbrné mince a stříbrné slitky se prodávají v celé Evropské unii s daní podobně jako diamanty. Např. v České republice je daňová zátěž investičního stříbra ve výši 21 procent...
CHCETE VĚDĚT VÍC?

SVATOVÁCLAVSKÁ KORUNA S DPH NEBO BEZ?
Svatováclavská koruna je stejně jako mnoho uměleckých předmětů vyrobena ze zlata vysoké ryzosti, splňující zákonné požadavky. Protože se však nejedná ani o platnou minci, ani o slitek z akreditované rafinérie, probíhal by její případný prodej s daní. Proto si pamatujte, že ne všechno zlato může být obchodováno legálně bez DPH.
RYZOST INVESTIČNÍHO ZLATA
Zákonem je stanovena minimální ryzost investičního zlata. Mince nebo slitky s nižší, než předepsanou ryzostí nemohou být za investiční zlato ani označovány, ani nemohou být prodávány bez DPH. U mincí je předepsaná ryzost nižší s ohledem na tradiční historické ražby. Moderní investiční zlaté mince mají stejně jako slitky nejvyšší ryzost, t.j. obsahují 99,99 procenta zlata
MONITOR CENY ZLATA. EUR/OZ.
Spotová cena je tedy cena platná právě v ten okamžik, kdy ji věnujete svoji pozornost. Sledujte aktuální cenu zlata na komoditních burzách. Pohodlně i na svém mobilu. Monitor ceny zlata můžete mít neustále otevřený.
INVESTIČNÍ ZLATO NENÍ ZATÍŽENO DANÍ Z PŘIDANÉ HODNOTY
Tento fakt dělá z investičního zlata naprosto jedinečnou komoditu. Zlato jsou tak jediné reálné aktiva, osvobozené od daně. Své finanční prostředky proto můžete převést na investiční zlato bez daňové penalizace. Pro zlato je to obrovská přednost. Proto lidé investují do zlata raději než do stříbra, diamantů, starožitností, umění, obrazů nebo nemovitostí. Ty všechno jsou zatíženy DPH ve výši 21 procent.
RYZOST INVESTIČNÍHO ZLATA
Zákonem je stanovena minimální ryzost investičního zlata. Mince nebo slitky s nižší, než předepsanou ryzostí nemohou být za investiční zlato ani označovány, ani nemohou být prodávány bez DPH. U mincí je předepsaná ryzost nižší s ohledem na tradiční historické ražby. Moderní investiční zlaté mince mají stejně jako slitky nejvyšší ryzost, t.j. obsahují 99,99 procenta zlata
Zlatemince.cz - Investiční zlato. Zlaté investiční mince. Zlaté investiční slitky. Stříbrné mince. Limitované ražby a medaile Pražské mincovny, České mincovny a Mincovny Kremnica, mince ČNB a NBS. ©2003-2024 Zlaté mince - Numismatika. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování textů a fotografií je bez písemného souhlasu zakázáno.

RESPEKTUJEME VAŠE SOUKROMÍ.

Tyto stránky upravujeme pro vaše individuální požadavky pomocí cookies. Jsou bezpečné, bezplatné a umožňují nám 'ladit' tyto stránky a nabízet ve slevě zboží dle vašich osobních preferencí. K jejich použití je vyžadován váš souhlas. Více podrobností se dozvíte na stránce cookies ...