UPOZORNĚNÍ: 6. 1. nefixujeme cenu zlata (státní svátek v Rakousku). Pražská prodejna do 11.1. uzavřena – kontaktujte nás na centrále 800 222 800.
Zlato Aukce

AUKCE #02920 - Medaile EURO 100 Au

AUKCE

Číslo aukce: #  02920  
Zahájení aukce: 24.06.2013  
Aukce končí:
 
08.07.2013
 
 
Vyvolávací cena: 8500,00 Kč  
Dosažená cena: 8500,00 Kč  
Cílová cena (kup teď):
 
12250,00 Kč
 
 
Minimální příhoz : 1,00 Kč  
Minimální nabídka : 8500,00 Kč  
Příhozů: 0  
   


TATO AUKCE JE UKONČENA!



POPIS

Pamětní zlatá medaile
Autor: V. Oppl
průměr: 23 mm
hmotnost: 7,78 g
ryzost zlata: 999,9/1000 Au
provedení proof - limit 500 ks
emise: 1999


STAV

Bez certifikátu.

VÍTE, ŽE:

1 kg ryzího stříbra - to je exkluzivní produkt Pražské mincovny. Medaile je exkluzivní dar, jehož hodnotu si každý muž uvědomí a bude si jí vážit. Kilogram představuje velký význam. Ryzost drahého kovu symbolizuje ryzí city, které k němu chováte.

PŘÍHOZY V AUKCI #02920

Na tuto aukci zatím není přihazováno



STARŠÍ DRAŽBY TÉTO POLOŽKY

# Ukončena  Vyvolávací cena Dosažená cena
8955  08.07.2020  6340,00 Kč 9751,00 Kč
7526  29.10.2017  5940,00 Kč 7704,00 Kč




ČASOPIS MINCE A BANKOVKY
Jediný v Čechách a na Slovensku. Získáte exkluzivně pouze u nás.

JAK SE DĚLÁ MINCOVNA (25) Příprava ražby euro mincí

Člověk velké události zažívá mnohokrát za život, ale málokdy si je dostatečně uvědomuje.

Teprve s odstupem času, v souvislosti s dalšími prožitky zjišťuje, že si v návalu shonu neuvědomil, že velkou událost nějak přešel a pořádně se jí nevěnoval. Říká si, příště si dám větší pozor. Nesmím se věnovat všedním starostem a teď je ten významný okamžik, na který se dokážu správně koncentrovat.

Takový historický okamžik, který jsem si dostatečně uvědomoval a hluboce prožíval, byl vstup ČR do EU. Skutečnost, že jsme plnoprávnými Evropany, mě naplňovala zvláštní pýchou. Konečně jsme to dokázali. Dne 1.5. 2004, kdy se Česká republika stala členem velké rodiny evropských zemí, byl konec přípravného období, faktické členství právě začalo. Každý se s tímto faktem vyrovnával po svém. Pro mincovnu jsem v tomto okamžiku viděl velkou výzvu. Od 1. 1. 2002 prvních 8 zemí Unie začalo platit novými bankovkami a mincemi společné měny, s přiléhavým názvem - euro. Ve firmě jsme přestali sledovat kurz české koruny vůči německé marce a rakouskému šilinku. Zajímal nás vztah koruny k nové měně našich dodavatelů střížků z Německa a z Rakouska.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 2/2016.



Nizozemsko Kolonie, kolonie a zase kolonie… (3)

Nizozemsko, někdy také mylně jako celek označováno za Holandsko, což je jen část nizozemského království (dále budu uvádět jen Nizozemsko, Nizozemci apod.), leží v severozápadní části evropského kontinentu.

Jedná se konstituční monarchii, která se zbavila Španělské nadvlády již v roce 1568 a udržela se do dnešních dob. Také tento malinký evropský stát měl chuť ze světových nalezišť utrhnout co největší díl a proto vysílal své koráby ke kolonizování nových světů. Vítejte v krátké ukázce vybraných nizozemských kolonií.

NIZOZEMSKÉ ANTILY

V samém úvodu tohoto dí lu se přesuneme do karibské oblasti. Souostrov ý Nizozemských Antil bylo objeveno na přelomu 15. a 16. století. V roce 1527 se ostrovy staly součástí španělských kolonií. Nizozemskem byly kolonizovány ve 30-40. letech 17. století. Rokem 1866 se stávají korunní nizozemskou kolonií a toto zůstalo až do roku 1948, kdy se změnil na název Nizozemské Antily. Tak zvaná Char ta Nizozemského království, vydána v roce 1954 povýšila tuto kolonii na plnohodnotnou autonomní zemi v rámci celého Nizozemského království.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 1/2013.

FIXACE CENY


Cena zlata se neustále mění. Okamžik její fixace je proto důležitý. Chcete-li zakoupit investiční zlato za cenu, která vám vyhovuje, dřív než se změní, proveďte úhradu vaší objednávky obratem. Tím dosáhnete okamžité fixace. Minulá výhodná cena samozřejmě nemůže být dodatečně fixována v nočních hodinách, mimo pracovní dobu obchodníků nebo ve svátky, kdy obchody se zlatem neprobíhají.

ZLATÉ MINCE ČNB


ČNB vydává pamětní zlaté mince. Stejně jako investiční zlaté mince dovážené ze zahraničí jsou osvobozeny od DPH. Jedná se o jediné české mince, resp. mince s nominální hodnotou vyjádřenou v české měně, které jsou od daně osvobozeny. Díky nízkému nákladu však mají vysokou sběratelskou hodnotu.

SLITEK MUSÍ MÍT SÉRIOVÉ ČÍSLO


Každý slitek tak může být vždy jednoznačně identifikován. Podobně jako u číslovaných bankovek, lze následně i u investičních zlatých slitků sledovat jejich původ a transakce s nimi prováděné. Číslo musí být vyraženo přímo do slitku. Uvedení identifikačního čísla na přiloženém certifikátu není z hlediska zákona o DPH dostačující. Neoznačený slitek nemůže být od DPH osvobozen.

ZLATO.


Zlato. Latinsky Aurum. Pro jednoho chemický prvek, pro jiného talisman pro štěstí, pro jiné koncentrované jmění. Zlato ovlivňovalo osudy lidí a národů, obchod a vývoj peněžního systému od biblických dob, bylo symbolem moci, vzbuzovalo vášně. Příběh posedlosti zlatem začíná magickou, náboženskou a uměleckou rolí zlata, pokračuje ražením mincí a přeměnou na peníze, vrcholí zlatým standardem. Dnes žijeme v době, kdy mnozí přezíravě tvrdí, že zlata se nenají. Není větší omyl. Protože pokud zase přijde doba, kdy bude nedostatek svobody nebo jídla, pak zlato bude jediná měna, která vám je zajistí...
Zlatemince.cz - Investiční zlato. Zlaté investiční mince. Zlaté investiční slitky. Stříbrné mince. Limitované ražby a medaile Pražské mincovny, České mincovny a Mincovny Kremnica, mince ČNB a NBS. ©2003-2024 Zlaté mince - Numismatika. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování textů a fotografií je bez písemného souhlasu zakázáno.

RESPEKTUJEME VAŠE SOUKROMÍ.

Tyto stránky upravujeme pro vaše individuální požadavky pomocí cookies. Jsou bezpečné, bezplatné a umožňují nám 'ladit' tyto stránky a nabízet ve slevě zboží dle vašich osobních preferencí. K jejich použití je vyžadován váš souhlas. Více podrobností se dozvíte na stránce cookies ...