UPOZORNĚNÍ: 6. 1. nefixujeme cenu zlata (státní svátek v Rakousku). Pražská prodejna do 11.1. uzavřena – kontaktujte nás na centrále 800 222 800.
Zlato Aukce

AUKCE #06577 - 1976 - Proof - 100 Kčs - Janko Král

AUKCE

Číslo aukce: #  06577  
Zahájení aukce: 21.11.2016  
Aukce končí:
 
04.12.2016
 
 
Vyvolávací cena: 1009,00 Kč  
Dosažená cena: 1009,00 Kč  
Cílová cena (kup teď):
 
1310,00 Kč
 
 
Minimální příhoz : 1,00 Kč  
Minimální nabídka : 1009,00 Kč  
Příhozů: 0  
   


TATO AUKCE JE UKONČENA!



POPIS

Pamětní stříbrná mince v hodnotě 100 Kčs
Autor: Andrej Peter

průměr: 33 mm
hmotnost: 15 g
ryzost: 700/1000 Ag
provedení Proof - náklad 5000 ks
Pouze v sadě mincí


STAV

originální balení s pečetí, běžná oxidace

VÍTE, ŽE:

Mince předních evropských zemí ze zlata a stříbra. Prohlédněte si výběr nejzajímavějších titulů Nizozemí. Zahraniční zlaté a stříbrné mince jsou vhodnou formou investice a u sběratelů jsou velmi oblíbené. Vyberte si z naší nabídky zahraničních mincí.

PŘÍHOZY V AUKCI #06577

Na tuto aukci zatím není přihazováno



STARŠÍ DRAŽBY TÉTO POLOŽKY

# Ukončena  Vyvolávací cena Dosažená cena
7009  26.03.2017  1009,00 Kč 1010,00 Kč




ČASOPIS MINCE A BANKOVKY
Jediný v Čechách a na Slovensku. Získáte exkluzivně pouze u nás.

Numismatist’s safe Návod pro jednoduchou a rychlou obsluhu

V předchozím čísle časopisu Mince a Bankovky jsme vám představili program pro správu numismatických sbírek. Mnoho čtenářů nám psalo, že by se rádi tomuto softwaru dostali na kloub.

Pro uživatele méně sběhlého v práci s počítačem může být maličko matoucí. Na tomto návodu však ukážeme, jak je program jednoduchý a jak uživateli vychází vstříc.

První start programu je velice jednoduchý. Po spuštění aplikace stiskněte z nabídky tlačítko Přidej. V následujícím dialogu vytvořte název své sbírky.
Označte nově vytvořenou sbírku a tlačítkem Otevři do ní vstupte. Tlačítko Přejmenuj umožňuje změnit název sbírky.
Nyní můžete připravit parametry své sbírky. V menu Odkazy vstupte postupně do všech nabídek, v nichž si následujícím způsobem můžete vytvořit šablony pro periodicky se opakující parametry, jako je například stát, mincovna, panovník, tvar, typ mince apod.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 4/2011.



Česká mincovna překvapila novou medailí

Ražbu nových zlatých a stříbrných medailí, připomínajících italského malíře Giuseppe Arcimbolda a jeho slavný portrét Rudolfa II., zahájila Česká mincovna.

Česká mincovna překvapila: nová medaile G. Arcimboldo míří na trh

Jablonec nad Nisou – Ražbu nových zlatých a stříbrných medailí, připomínajících italského malíře Giuseppe Arcimbolda a jeho slavný portrét Rudolfa II., zahájila Česká mincovna.

Návrh upravil Lubomír Lietava

Ražba, jejíž výtvarný návrh zpracoval vynikající český medailér a akademický malíř Karel Zeman, navazuje na dřívější emisi České Mincovny se stejnou tématikou. Co mají předchozí i současné medaile kromě námětu společné?

Obě upravil rytec Lubomír Lietava, který je ve svém oboru uznávanou veličinou. Ražby jsou shodně realizovány v drahých kovech nejvyšší ryzosti: 999.9 tisícin zlata a 99.9 setin stříbra.

Mincovna vyrobí pouhých pět set kusů

Stejný je také počet obou sérií zlatých medailí Giuseppe Arcimboldo. Tak jako těch dřívějších, podle návrhu Vladimíra Oppla, bude i nových vyrobeno pouze pět set kusů. Jedná se opět o provedení ve špičkové kvalitě, která je určená hlavně náročnějším sběratelům: mincovní pole medaile je vysoce leštěné a reliéf je matován. Hranu mají obě zlaté varianty hladkou, u starší Opplovy je na ní však navíc vyraženo číslo. Tyto medaile mají také shodný průměr 37 mm a hmotnost 31.107 g, což odpovídá váze jedné troyské unce (Oz).

Stříbrný Arcimboldo získal na váze

Výrazněji se ovšem liší medaile stříbrné. Ta dřívější, která byla emitovaná letos v červnu, má průměr 37 mm a hmotnost jedné trojské unce. Novější je o průměru 50 mm a váží 42 gramů.

Kdo byl Giuseppe Arcimboldo?

Tento svérázný italský malíř se narodil v roce 1530. Už v mladém věku na sebe upozornil návrhy oken a tapiseriemi pro katedrály v Miláně a Monze. Katedrálu v Como dodnes zdobí jeho fresky. Bizarní originalita tohoto umělce se ovšem naplno projevila až později. V roce 1562 přijal pozvání k císařskému dvoru v Praze a sám Rudolf II., jako velký milovník umění, talentovaného malíře v jeho fantazii nijak nebrzdil. A také mu důvěřoval, což dosvědčuje i skutečnost, že Arcimbolda pověřil bádáním a nákupem uměleckých děl. I když se Arcimboldo v roce 1587 vrátil do Milána, s císařem zůstal v kontaktu. Z Itálie mu poslal výstřední obraz, na němž Rudolfa II. vyobrazil jako antického boha Vertumna, kompozicí různých druhů ovocných plodů.

Tento světoznámý portrét je i ústředním motivem nových medailí z ryzího zlata a stříbra. Giuseppe Arcimboldo zemřel v roce 1593.

Ceny medailí Giuseppe Arcimboldo:

Stříbrné medaile podle Karla Zemana: 1.300,- Kč
Stříbrné medaile podle Vladimíra Oppla: 1.140,- Kč
Zlaté medaile podle Karla Zemana: 30.000,- Kč
Číslované zlaté medaile podle Vladimíra Oppla: 31.450,- Kč

Ceny jsou uvedeny včetně DPH. Objednávky na www.Zlate-Mince.cz se vyřizují podle pořadí, až do vyprodání stanoveného nákladu.

Zlatemince.cz - Investiční zlato. Zlaté investiční mince. Zlaté investiční slitky. Stříbrné mince. Limitované ražby a medaile Pražské mincovny, České mincovny a Mincovny Kremnica, mince ČNB a NBS. ©2003-2024 Zlaté mince - Numismatika. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování textů a fotografií je bez písemného souhlasu zakázáno.

RESPEKTUJEME VAŠE SOUKROMÍ.

Tyto stránky upravujeme pro vaše individuální požadavky pomocí cookies. Jsou bezpečné, bezplatné a umožňují nám 'ladit' tyto stránky a nabízet ve slevě zboží dle vašich osobních preferencí. K jejich použití je vyžadován váš souhlas. Více podrobností se dozvíte na stránce cookies ...